Το γραφείο μας διαθέτει μεγάλη και πολυετή εμπειρία στο αντικείμενο του Κτηματολογίου, ενώ σε συνεργασία με έμπειρους μηχανικούς, συμβολαιογράφους, λογιστές, τοπογράφους κτλ παρέχει μια ολοκληρωμένη κάλυψη κάθε θέματος που σχετίζεται με το Εθνικό Κτηματολόγιο.

 

 

• Σύνταξη Δηλώσεων Κτηματολογίου.

• Υποβολή Ενστάσεων.

• Εκπροσώπηση ενώπιον των επιτροπών Ενστάσεων – Σύνταξη Φακέλου και Υπομνημάτων.

• Διόρθωση εγγραφών με Δικαστική Απόφαση και Άσκηση και Εκδίκαση Αγωγών ενώπιον των Δικαστηρίων και Κτηματολογικού Δικαστή.

• Έλεγχο Κτηματολογικών Εγγραφών.

• Υποβολή Αίτησης Διόρθωσης Προδήλου Σφάλματος.

• Παρακολούθηση Πορείας Υπόθεσης.

 

 

Σύνταξη Δηλώσεων Κτηματολογίου.

Το γραφείο μας αναλαμβάνει την σύνταξη της δήλωσης υποβολής καθώς και την υποβολή του φακέλου με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά στο αρμόδιο κτηματολογικό γραφείο για κάθε είδους δικαίωμα (όπως πχ κυριότητα από πώληση, από γονική παροχή, από χρησικτησία, από κληρονομιά, από δωρεά, δήλωση ακινήτων υπό απαλλοτρίωση).


Υποβολή Ενστάσεων.

Μετά την καταχώρηση των εγγραφών, πραγματοποιείται η ανάρτηση των κτηματολογικών στοιχείων. Ο έχων έννομο συμφέρον που διαφωνεί, έχει το δικαίωμα να υποβάλει αίτηση διόρθωσης κτηματολογικής εγγραφής/ένσταση εντός της νόμιμης προθεσμίας και η οποία εξετάζεται από την επιτροπή ενστάσεων. Το γραφείο μας αναλαμβάνει τη σύνταξη της ένστασης με όλα τα απαραίτητα έγγραφα προς θεμελίωση των δικαιωμάτων σας επάνω στην ακίνητη περιουσία σας

 

Εκπροσώπηση ενώπιον των επιτροπών Ενστάσεων – Σύνταξη Φακέλου και Υπομνημάτων.

Το γραφείο μας αναλαμβάνει την παράσταση για λογαριασμό σας ενώπιον της επιτροπής ενστάσεων και τη σύνταξη υπομνήματος προς απόδειξη της υποβληθείσας ένστασης εκ μέρους

 

Διόρθωση εγγραφών με Δικαστική Απόφαση και Άσκηση και Εκδίκαση Αγωγών ενώπιον των Δικαστηρίων και Κτηματολογικού Δικαστή.

Το γραφείο μας αναλαμβάνει την εκπροσώπησή σας ενώπιον παντός δικαστηρίου προς διόρθωση εγγραφών με δικαστική απόφαση και άσκηση και εκδίκαση αγωγών ενώπιον των δικαστηρίων.

 

Έλεγχο Κτηματολογικών Εγγραφών.

Το γραφείο μας αναλαμβάνει τον έλεγχο των κτηματολογικών εγγραφών και των συμβολαίων στο αρμόδιο κτηματολογικό γραφείο, προκειμένου να εκτιμηθεί εάν υφίσταται σφάλμα και αν αυτό μπορεί να διορθωθεί με συγκεκριμένη διαδικασία ενώπιον του κτηματολογικού γραφείου ή απαιτεί την έκδοση δικαστικής απόφασης για την διόρθωσή του.

 

Υποβολή Αίτησης Διόρθωσης Προδήλου Σφάλματος.

Το γραφείο μας αναλαμβάνει τη διόρθωση αρχικών εγγραφών με τη διαδικασία της διόρθωσης προδήλου σφάλματος, κατόπιν υποβολής έγγραφου αιτήματος στον προϊστάμενο του κτηματολογικού γραφείου, ο οποίος εν συνεχεία εκδίδει σχετική απόφαση.

Παρακολούθηση Πορείας Υπόθεσης.
Το γραφείο μας αναλαμβάνει την παρακολούθηση της πορείας της υπόθεσης από την υποβολή της ένστασης έως και την έκδοση απόφασης.

scroll back to top